Hoe werken zonnepanelen

De werking van een zonnepaneel is héél simpel. Zonnepanelen werken op licht, dus zowel bij bewolking, diffuus licht en volle instraling produceren de zonnepanelen. De zonnepanelen worden zoals op het plaatje aangegeven geplaatst op een schuin dak of plat dak van bijvoorbeeld een huis, bedrijf, schuur of garage. De zonnecellen, waar een zonnepaneel uit bestaat, zetten het (zon)licht om

Lees hier de volledige uitleg  

Onderhoud zonnepanelen

Er is onderzoek gedaan naar hoeveel minder zonne-energie wordt opgewekt, wanneer er geen regelmatige onderhoud van de zonnepanelen plaatsvind. Verscheidene studies hebben aangetoond dat een niet regelmatig gereinigde installatie per jaar 2-3 % aan rendement verliest.

Lees hier de volledige uitleg 

Zonnecellen

Zonnecellen worden gemaakt van silicium en de zonnecellen bevat twee van deze lagen. Onder invloed van licht gaat er tussen de twee lagen een elektrische stroom lopen. De zonnecellen zetten het (zon)licht om naar elektrische spanning en de omvormer maakt van deze spanning wisselstroom voor het elektriciteitsnet

Lees hier de volledige uitleg  

Diodes zonnepanelen

In zonnepanelen zitten bypass diodes. Bypass diodes hebben de functie om een gedeelte van zonnepanelen uit te schakelen wanneer dit gedeelte minder presteert dan de andere gedeeltes van het zonnepaneel.

Lees hier de volledige uitleg  

Soorten zonnepanelen

De meest verkochte en standaard zonnepanelen zijn de polykristallijne, monokristallijne en volledig zwarte zonnepanelen.

Lees hier de volledige uitleg  

Hoe werkt zonne energie van zonnepanelen

Voor het opwekken van zonne-energie is niet per se direct zonlicht nodig. Ook op een bewolkte dag levert een zonnecel ook elektriciteit, zij het wat minder.

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen, de zonnecellen zetten het (zon)licht om naar elektrische spanning oftewel zonne-energie en de omvormer maakt van deze spanning wisselstroom voor het elektriciteitsnet (230 volt). De Zonnecellen worden gemaakt van silicium en elke zonnecel bevat twee lagen.

Lees hier de volledige uitleg 

 

Begrippen zonnepanelen uitleg

Watt/piek (Wp) van zonnepanelen

Watt/piek of Wp is een standaard meeteenheid van het zonnepanelen vermogen. Het vermogen van zonnepanelen wordt met elkaar vergeleken in Watt/piek. Bijvoorbeeld een 250 Watt/piek zonnepaneel met een 290 Watt/piek zonnepaneel. De opbrengst van de zonnepanelen uit het assortiment van Thyser leveren gemiddeld een opbrengst met een rendementsfactor van 0,9. Dus een 250 Watt/piek zonnepaneel levert op jaarbasis 225 Kwh.

Lees hier de volledige uitleg 

 

MPP Tracker omvormer zonnepanelen

Een MPP Tracker is een onderdeel in de omvormer welke zorgt dat de omvormer constant op zoek gaat naar het punt dat zorgt voor het optimale rendement en optimale opbrengst.


Lees hier de volledige uitleg 

 

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]