Goed ventileren is noodzakelijk voor uw gezondheid

Het is belangrijk voor uw gezondheid om goed te ventileren. Toch gebeurt dit vaak onvoldoende. Een op de tien woningen heeft schimmel, bijna de helft bevat tabaksrook en in veel huizen is binnen meer fijnstof aanwezig dan buiten. Ventilatie kan dus beter.
Vroeger ging luchtverversing in huis vanzelf, via naden en kieren. Maar in moderne kierdichte huizen gebeurt dat niet en is andere ventilatie nodig. Vuile lucht moet het huis uit en schone lucht moet aangevoerd worden. Vervuilde lucht in huis versterkt allergieën, luchtwegproblemen en irritatie van slijmvliezen, zeker bij ouderen en mensen die al ziek zijn.

ITHO Eco fan 2 is zeer zuinig, zeer stil en snel terugverdiend
De Itho Eco-fan ventilatie verbruikt tot 83% minder elektriciteit dan de wisselstroom motoren in de oude ventilatoren, en is tussen 1 en 4 jaar terugverdiend met een levensduur van 15 jaar. Bij meer verbruik door bijvoorbeeld een groter gezin is de terugverdientijd sneller.
De Itho Eco-fan ventilatie is een zeer energiezuinige ventilator voor de centrale afzuiging (ook wel mechanische ventilatie genoemd), gebaseerd op moderne zuinige gelijkstroommotor. Een oude ventilator zal bij een normaal gebruik ca. 340 kWh per jaar aan elektriciteit verbruiken terwijl deze Eco-fan maar ca 57 kWh gebruikt voor dezelfde afzuiging! Bovendien is de ihto ventilator veel stiller door een verbeterd ontwerp van de schoepen.

Hoe werkt de ITHO Eco fan 2

De Itho Eco-fan ventilatie beschikt over een normale randaarde stekker welke in een gewone 230V wandcontactdoos gestoken kan worden, de elektronica in de ventilator zorgt voor de omzetting naar gelijkstroom. De ventilator beschikt over 4 aansluitingen van 125mm welke dienen voor de afzuiging uit de woning en 1 aansluiting van 125mm welke word gebruikt voor het uitblazen naar buiten. Het toerental kan geregeld worden (optioneel) door één of meer draadloze afstandsbedieningen gebruiken. De afstandsbediening kunt u ophangen in een locatie naar keuze zoals de badkamer, de keuken of het toilet. De afstandsbediening heeft ook een timer welke u kunt instellen en zo de ventilator tien, twintig of dertig minuten voluit laten draaien, waarna deze automatisch weer teruggezet word in de vorige instelling.
Bewoners, huisdieren en planten in huis produceren dagelijks vele liters vocht. Dit komt door de waterdamp die vrijkomt bij alle activiteiten.
Goede ventilatie van de woning is van essentieel belang voor de leefbaarheid, zeker bij een goed geïsoleerd huis, anders heeft u last van muffe lucht, ongewenste huisdieren e.d. Uiteindelijk kan dit gezondheidsproblemen opleveren.

Een ventilatiesysteem zoals een ventilatiebox zorgt continue voor luchtverversing en is daarom onontbeerlijk. Tegenwoordig verbruiken deze systemen heel weinig electriciteit in vergelijking met de oudere type waardoor het systeem zichzelf terugbetaalt in enkele jaren.

[Totaal: 1    Gemiddelde: 5/5]