Naam: Rene T.
Woonplaats: Baambrugge
Provincie: Utrecht
Type zonnepaneel: ET Solar 250 Watt polykristallijne  (Top)
Aantal zonnepanelen: 11
Type omvormer(s): SMA SB2100TL  (Excellent) + Mastervolt Soladin600 (Top)
Installatiemateriaal: Solar Construct Nederland/Hybride systeem

Beschrijving installatie zonnepanelen:

Bij deze installatie van 11 zonnepanelen was er de situatie dat een deel van het dak een andere hellingshoek had dan de rest van het dak. De zonnepanelen zijn op beide daken geplaatst. Daarom hebben we het ene gedeelte met negen zonnepanelen op een SB2100TL omvormer aangesloten en de twee zonnepanelen op het dak met de andere hellingshoek op een Mastervolt Soladin600 omvormer.

Dit omdat de hellingshoek hetzelfde moet zijn wanneer zonnepanelen op één MPP Tracker van een omvormer worden aangesloten (de SB2100TL van SMA heeft maar één MPP Tracker) en op een MPP Tracker moeten er minimaal vier of vijf zonnepanelen aangesloten worden voor de opstartspanning. Er is een aparte groep voor de SB2100TL omvormer van SMA gemaakt en de Soladin600 is op een bestaande groep aangesloten (een omvormer onder de 700 Watt mag op een bestaande groep aangesloten worden).

We hebben de aparte groep voor de SB2100TL omvormer van SMA aangesloten op een modulaire verdeelkast (universele uitbreidingskast), omdat de meterkast vol zat. Dit is veel goedkoper dan een uitbreiding van de meterkast. Voor de installatie van 2250 Watt hebben we een 2,5mm2 Yvmk kabel gebruikt. Dit is ruim voldoende, zeker omdat de afstand van de meterkast naar de omvormer maar twee meter was.

Voor de aparte groep van de omvormer gebruiken we installatie-automaten van de merken Kopp, Hager en ABB. In dit geval hebben we een installatie-automaat van 16 Ampere gebruikt, omdat 2250 Watt binnen 16 Ampere valt.

 

 

 

 

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]