Naam: Eliane H.
Woonplaats: Zoetermeer
Provincie: Zuid-Holland
Type zonnepaneel: Yingli 255 Watt volledig zwart (Top)
Aantal zonnepanelen: 10
Type omvormer(s):
Omnik 3.0TL (Top)
Installatiemateriaal: Solar Construct Nederland/Hybride systeem

Beschrijving installatie zonnepanelen:
Het huis van mevrouw Eliane H. in Zoetermeer heeft een oost west dak. De tuinzijde op het oosten en de voorkant op het westen. We hebben daarom op beide daken zonnepanelen geplaatst. Omdat gedeeltes van de zonnepanelen installatie een andere orientatie hebben, moet iedere groep anders georientateerde zonnepanelen op een aparte MPP Tracker. Daarom hebben we een omvormer geinstalleerd met twee MPP Trackers.

 

Voor het wattage van 2550 Watt (tien zonnepanelen Yingli 255 Watt volledig zwart) is de enige optie de Omnik 3.0, welke twee MPP Trackers heeft. Om een andere omvormer met twee MPP Trackers te gebruiken, als de SMA SB3000TL, moet het wattage per zonnepaneel omhoog, dus LG zonnepanelen van 290 Watt of BenQ 330 Watt zonnepaneln bijvoorbeeld.

 

De yvmk kabel hebben we door een bestaande leiding/kabelgoot naar de zolder getrokken. Tip: Trek eerst een veer erdoorheen, dan de Yvmk kabel. En gebruik voor de Yvmk kabel drie losse draden, omdat je zonder mantel de draden makkelijker door de leiding trekt. Elke draad van de Yvmk kabel hebben we ongeveer met 20cm afstand aan elkaar bevestigd, anders krijg je een grote knoop van alle Yvmk draden bij elkaar en dan trek je de draden heel lastig door de leiding heen.

 

Thyser verkoopt en verhuurt ook veren en een veerpomp.


Voor de aparte groep van de omvormer gebruiken we installatie-automaten van de merken Kopp, Hager en ABB. In dit geval hebben we een installatie-automaat van 16 Ampere gebruikt, omdat de Omnik3.0TL omvormer binnen 16 Ampere valt.

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]