Zonnepanelen rendement door omvormer

Het rendement van de zonnepanelen wordt ook voor een gedeelte bepaald door de omvormer. In Nederland en Belgie geldt de algemene regel om de omvormer bij een zonnepanelen aansluiting te onderdimensioneren. Dit betekent dat de zonnepanelen installatie mogelijk meer vermogen………


Lees hier de volledige uitleg 

Schaduw zonnepanelen rendement en opbrengst

Het rendement van de zonnepanelen en daarbij de opbrengst van de zonnepanelen neemt af bij schaduw op de zonnepanelen. De gehele installatie (zonnepanelen string) word benadeeld wanneer schaduw al op een enkel zonnepaneel valt. Elke zonnepaneel heeft meerdere bypass diodes……….

Lees hier de volledige uitleg 

 

Rendement zonnepanelen

De opbrengst van de zonnepanelen kan wat verlaagd worden door een ongunstige hellingshoek of afwijking van het zuiden. Dan nog verlengt dit de terugverdientijd maar met enkele maanden. De grootste kostenbesparing op het zonnepanelen installatie is om de installatie zelf te doen of deels zelf te doen en zorgen dat er geen schaduw op de zonnepanelen valt of goed omgaan met schaduw.

Oplossingen voor rendement verlagers op zonnepanelen:

Schaduw; voorkom schaduw op zonnepanelen. Dit is de grootste rendementverlager………..


Lees hier de volledige uitleg 

Milieu-Investeringsaftrek (MIA)

Investeert u in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen? Dan komt u in aanmerking voor milieu-investeringsaftrek (MIA). U kunt tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst aanvullend op de reguliere afschrijving.

 

Btw op zonnepanelen investering terugkrijgen

Uw onderneming kan ook uiteraard de 21% btw terugvragen aan de belastingdienst. Zo is uw investering zonder de 21% btw nóg sneller terugverdiend.

 

Zonnepanelen schaduw

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]