LED verlichting Energie Investeringsaftrek
Bent u een ondernemer die investeert in energiebesparende technieken of duurzame energie? Dan kunt u gebruikmaken van de Energie Investeringsaftrek (EIA). Uw investering biedt dubbel voordeel: uw energiekosten gaan omlaag én u betaalt minder inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Als een investering voor de EIA in aanmerking komt, mogen bedrijven 41,5 procent van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Bij een winstbelasting van 25 procent krijgt een ondernemer circa 10 procent van het investeringsbedrag terug van de fiscus. De EIA kunt u toepassen naast de ‘gewone’ investeringsaftrek.

Lees hier de volledige uitleg

LED verlichting kleinschaligheidsaftrek
Als u een bedrag tussen € 2.301 en € 306.931 investeert in bedrijfsmiddelen voor uw onderneming, dan kunt u in aanmerking komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek van 28%. De bedrijfsmiddelen waarin u investeert, moeten dan wel in aanmerking komen voor investeringsaftrek. De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek mag in combinatie met de EIA.

Lees hier de volledige uitleg

Btw op LED verlichting investering terugkrijgen
Uw onderneming kan ook uiteraard de 21% btw terugvragen aan de belastingdienst. Zo is uw investering zonder de 21% btw nóg sneller terugverdiend.

Milieu-Investeringsaftrek (MIA)
Investeert u in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen? Dan komt u in aanmerking voor milieu-investeringsaftrek (MIA). U kunt tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst aanvullend op de reguliere afschrijving.

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]