Waarom en voordelen LED Verlichting

 

 

LED verlichting en duurzaamheid

 

De duurzaamheid van de led lamp is vooral in de afgelopen jaren sterk verbeterd. LED verlichting is tegenwoordig schokbestendig en bijna onbreekbaar gemaalt. LED lampen zijn tegenwoordig zeer goed beschermt tegen koude en trillingen. De halfgeleider is ook bestendig gemaakt tegen water.

Dit alles heeft als gevolge dat de vervroegde uitval van LED lampen minimaal is geworden.

 

Sfeerverlichting met LED lampen

 

Tegenwoordig zijn LED lampen in sfeerverlichting zeer goed ontwikkeld.

De LED lampen welke wij bij Thyser aanbieden rond 2700 Kelvin geven een zeer warm wit verlichting welke ideaal is als sfeerverlichting in de huiskamer of andere kamers met sfeerverlichting en hetzelfde warm wit licht geeft als bijvoorbeeld spaarlampen of halogeenlampen.

 

Bij elke lamp heeft Thyser een beschrijving over de sfeerverlichting van de betreffende lamp, bijvoorbeeld zeer warm wit, warm wit, wit, etc.

 

Financieel voordeel LED verlichting tegenover andere vormen van verlichting

 

Van alle duurzame energie investeringen is LED verlichting in de meeste gevallen, financieel gezien, één van de meest rendabele investeringen. De terugverdientijd van LED verlichting tegenover andere vormen van duurzame energie investeringen is zeer kort.

Terugverdientijd LED verlichting

 

Vergeleken met een gloeilamp, spaarlamp of halogeenlamp is een LED lamp zeer energiezuinig en verbruikt veel minder elektriciteit tijdens het branden. Om die reden kunt u met LED verlichting heel veel geld besparen tegenover een gloeilamp, spaarlamp, halogeenlamp of andere lamp.

 

Eigenlijk worden gloeilampen, spaarlampen en halogeenlampen gebruikt voor lampen welke minder dan twee tot drie uur per dag aanstaan. Bijvoorbeeld in een extra lamp in de woonkamer welke eens per twee dagen twee uurtjes aangaat.
Thyser adviseert u welke LED lamp het beste bij u zou passen.

 

–       Wanneer een bepaalde lamp gemiddeld vier uur of minder aanstaat per dag is een LED lamp van rond de 20.000 totale branduren voldoende. Of een spaarlamp of halogeenlamp is ook een mogelijkheid wanneer het aantal uren dat een lamp brand heel laag is, zoals minder dan twee uur per dag gemiddeld.

 

–       Wanneer uw lamp gemiddeld meer dan vier uur per dag aanstaat is een LED lamp met 40.000 of 50.000 totale branduren goed.

 

Op deze manier gaat uw lamp rond de 10 tot 15 jaar mee en blijft de prijs van de LED lamp redelijk in de buurt bij de prijs van de spaarlamp of halogeenlamp.

Ook blijft de terugverdientijd van uw LED lamp rond de twee jaar, dit om de meerprijs van uw LED lamp tegenover de prijs van een spaarlamp of halogeenlamp terug te verdienen.
Thyser kan samen met u goed beoordelen wat u exact nodig heeft.

 

Terugverdientijden van LED verlichting beginnen al bij enkele maanden, maar is gemiddeld rond de twee jaar, calculerend tegenover de prijzen van halogeenlampen of spaarlampen. Bij elke LED lamp vind u op onze website een berekening van de terugverdientijd en het aanbevolen aantal branduren van de lamp.

 

Uiteraard betreft bovenstaande beschrijving de financiele redenen waarom voor LED verlichting te kiezen. Er spelen nog vele andere redenen welke overtuigend zijn om voor LED verlichting te kiezen:

Geen opstart of opwarmtijd bij LED verlichting, direct licht bij opstarten LED lamp.

 

Een LED-lamp heeft geen opstarttijd of opwarmtijd nodig om haar volledige lichtopbrengst te bereiken. Een LED lamp bereikt direct de maximale lichtopbrengst, zoals een gloeilamp.

Bij een spaarlamp ziet u wanneer deze opstart weinig licht en met de minuten gaat deze feller branden. Dit wordt door veel van onze klanten als vervelend ervaren en is daarom een gegronde reden om een LED lamp aan te schaffen.

De snelle lichtverschaffing van een LED lamp tegenover een spaarlamp of TL-lamp is vooral handig bij plekken waar u snel licht nodig heeft, zoals boven een eettafel, leeshoek, tuinverlichting, kastverlichting, etc.

 

LED lampen zijn tegenwoordig dimbaar

 

Tegenwoordig kunnen LED lampen gedimd worden. Vroeger was dimmen bij LED verlichting niet mogelijk, tegenwoordig behoort dit wel tot de mogelijkheden. Thyser geeft op de website bij elke productbeschrijving aan of de LED lamp dimbaar is of niet.

 

LED lampen zijn zeer milieu vriendelijk

 

LED verlichting is zeer mileu-vriendelijk omdat deze ten eerste veel langer meegaat dan een spaarlamp of halogeen lamp. Een LED-lamp adviseren wij bij Thyser om gemiddeld rond de 13 jaar mee te laten gaan met 20.000 of 50.000 branduren, liggende aan de gemiddelde tijd dat uw lamp aanstaat per dag. Een gloeilamp gaat bij 4 branduren per dag ongeveer 9 maanden (1000 branduren) mee en een spaarlamp ongeveer 4 jaar (6000 branduren). Bij een lamp die 8 uur per dag brand, gaat een gloeilamp ongeveer 5 maanden mee en een spaarlamp 2 jaar. Halogeen lampen hebben ongeveer 3000 branduren, wat betekent 2 jaar of 1 jaar duurzaamheid.

 

U heeft naast veel minder afval ook minder vervangingskosten, welke ook inhouden de brandstofkosten om de lamp te halen welke ter vervanging dient.

 

Het minder vervangen van lampen bespaart u ook tijd en heeft u veel minder CO2-uitstoot.

 

Lastige armaturen met LED lampen

 

Een andere mogelijkheid waarom u LED zou nemen is wanneer u lastige armaturen of lastig te bereiken armaturen heeft. Het is dan makkelijker om een LED lamp te plaatsen welke lang meegaat, bijvoorbeeld 40.000 tot 50.000 branduren.

 

Mooiere armaturen voor LED lampen

 

Omdat de LED lampen heel klein gemaakt kunnen worden, is er veel meer design mogelijk met LED armaturen. Dit is bij andere armuteren als bij halogeen en spaarlamp minder divers.

 

 

LED lampen zijn kindvriendelijker en veiliger

 

Bij LED lampen worden ongeveer 10% van de gebruikte energie omgezet in warmte. Dit is bijvoorbeeld bij gloeilampen, spaarlampen en halogeenlampen veel hoger. U of kinderen kunnen LED lampen gewoon aanraken zonder dat u of kinderen zich verbranden aan de lamp. Bij standaard lampen verbrand u zich wel doordat deze lampen heet worden. LED is daarom als enige lamp zeer kindvriendelijk en ook voor volwassenen zeer prettig omdat er geen warmteontwikkeling en dus geen verbranding van de huid plaatsvind.

 

LED lampen toepasbaar bij voeding en textiel

 

LED verlichting geeft geen infrarood of ultraviolet straling af en heeft daarom geen negatieve invloed op textiel of voeding. Dus in de kledingkast, voorraadkast of koelkast is LED verlichting goed toepasbaar.

 

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]