Zonnepanelen MPP Tracker omvormer

Een MPP Tracker is een onderdeel in de omvormer welke zorgt dat de omvormer constant op zoek gaat naar het punt dat zorgt voor het optimale rendement en optimale opbrengst bij de zonnepanelen string.

Omvormer tot 2 KW, 1 MMP tracker

Kleinere omvormers, dus voor kleinere zonnepanelen installaties tot rond de 2000 Watt/piek ongeveer, hebben eigenlijk altijd maar 1 MPP Tracker.

Omvormer met meerdere MPP trackers

Een omvormer met meerdere MPP Trackers is een goede oplossing voor wanneer een deel van uw zonnepanelen installatie afwijkt van het andere deel.

Deze afwijking ontstaat doordat een deel van de zonnepanelen;

–  (deels) in de schaduw staat

–  Een andere hellingshoek heeft

–  Een andere orientatie/azimut heeft

Of wanneer u  gekozen heeft voor een omvormer met meerdere MPP Trackers.

Bij Thyser hebben wij omvormer merken en typen geselecteerd met meerdere MPP trackers om aan te bieden in onze zonnepanelen pakketten (link naar prijzen) welke:

– Toepasbaar is op een zonnepanelen installatie vanaf ongeveer 2000 Watt/piek (8 zonnepanelen van 250 Watt). Voorheen was het minimum vermogen voor een omvormer met twee MPP trackers vanaf ongeveer 3000 Watt/piek.

– Zowel mogelijk absolute topkwaliteit of topkwaliteit maar met een economischere prijs. Onze omvormer merken zijn enkel bewezen, alom getest en gerenommeerde omvormer merken van topkwaliteit.

Bij Thyser bieden wij een breed assortiment aan voor elke voorkeur en om voor elke situatie dé perfecte oplossing beschikbaar te stellen.

Meerdere MPP Trackers voor; zonnepanelen (deels) in de schaduw, meerdere hellingshoeken of andere orientaties/azimut

Wanneer u bij een klein gedeelte van uw zonnepanelen installatie incidenteel last heeft van schaduw, is een omvormer met meerdere MPP trackers een goede oplossing. In dat geval wordt de zonnepanelen installatie opgedeeld in meerdere strings in plaats van één string (wat het geval is bij een omvormer met één MPP tracker). Door meerdere MPP trackers en dus meerdere strings te hebben wordt niet de gehele zonnepanelen installatie benadeeld door de schaduwval op enkele zonnepanelen. Schaduw benadeeld namelijk de gehele string met zonnepanelen. De incidentele schaduw benadeeld dan in het geval van 10 zonnepanelen niet alle 10 de zonnepanelen, maar 5. De andere 5 zonnepanelen ondervinden dan helemaal geen hinder.

De schaduw op de zonnepanelen kunt u ook nog verminderen met omvormers welke schaduw management hebben, zoals de SMA omvormer welke Optitrac global peak heeft.

Hebben meerdere zonnepanelen last van schaduw of last van regelmatige schaduw, dan is het verstandig om over te stappen op micro-omvormers. Mocht u veel en/of constante schaduw hebben, dan is het verstandig op die plek helemaal geen zonnepaneel (en) te plaatsen.

Meerdere MPP Trackers voor zonnepanelen met verschillende hellingshoeken

Bij een omvormer met verschillende MPP trackers kunt u zonnepanelen installeren onder verschillende hellingshoeken. U kunt één string op de omvormer aansluiten met bijvoorbeeld zes zonnepanelen op 15 graden hellingshoek. Terwijl u de andere string kunt aansluiten op de andere ingang van dezelfde omvormer met bijvoorbeeld zes zonnepanelen op een 20 graden hellingshoek. Dit geeft meer opties; u kunt bijvoorbeeld op een plat dak met een wat kleiner oppervlak de voorste rij op 15 graden zetten zodat deze minder schaduw geeft en de voorste rij op 30 graden.

Meerdere MPP Trackers voor zonnepanelen met verschillende orientaties/azimut

Vooral wanneer u de zonnepanelen plaatst op een oost west dak is een omvormer met twee MPP Trackers een uitkomst. Voor zowel schuine pannendaken als platte daken met een oost-west opstelling kunt u met een omvormer met twee MPP trackers twee strings maken. Zo ondervindt de ene string geen benadeling van de andere string en biedt dus mogelijkheden.

Wanneer u  gekozen heeft voor een omvormer met meerdere MPP Trackers

Ook wanneer u een zonnepanelen pakket gekozen heeft waar toevallig een omvormer bij zit met twee MPP trackers is het zinvol de groep zonnepanelen in twee te verdelen en deze op twee aparte strings aan te sluiten. In het geval dat één zonnepaneel minder zou functioneren door welke reden dan ook, ondervindt maar een deel van de zonnepanelen installatie hinder van dit zonnepaneel. In het geval u alle zonnepanelen op één string zou zetten zouden alle zonnepanelen hinder ondervinden van één enkel zonnepaneel.

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]