Zonnepanelen garanties, omvormers en installatiemateriaal

Zonnepanelen opbrengst en het zonnepanelen rendement wordt gegarandeerd door de fabrikanten van de zonnepanelen, omvormer en materiaal merken. De zonnepanelen hebbben een garantie tot 25 jaar. De omvormers hebben 10 jaar of 5 jaar garantie en het installatiemateriaal tot 20 jaar. De garanties van de omvormers hebben de optie om verlengd te worden. De 25 jaar dat de zonnepanelen minimaal mee moeten gaan is een lange tijd en daarom selecteert Thyser enkel merken welke deze garantie echt kunnen waarborgen. Al heeft u de investering in zonnepanelen na een korte tijd terugverdiend, het blijft een behoorlijke investering. Bij Thyser evalueren wij de fabrikanten van onze merken elk half jaar op hun financiele situatie.

Zonnepanelen garanties

Zonnepanelen merken bij Thyser hebben minimaal de volgende of betere garantie:

– 10 of 12 jaar (per merk verschillend) productgarantie op mechanische gebreken

– 25 jaar lineaire vermogensgarantie maximaal toegestane lineaire vermogensverlaging van 0.7% per jaar De garantie van onze zonnepanelen merken: 10 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie met een maximaal toegestane lineaire vermogensverlaging van 0.7% per jaar voor een periode van 25 jaar. Dit betekent dus dat de zonnepanelen de eerste tien jaar een maximaal vermogensverlies mogen hebben van 0,7% per jaar. Dit garandeerd het rendement en de opbrengst van de zonnepanelen tot boven de 90% voor een periode van 10 of 12 jaar (per merk verschillend) en 80% dat het zonnepaneel moet blijven presteren voor 25 jaar.

 

LET OP: De garanties van de zonnepanelen fabrikanten dekken enkel de vervanging van de niet goed functionerende zonnepanelen. De vervangingskosten vallen niet onder de garanties van de zonnepanelen. Dit valt onder de garantie op de arbeid van de zonnepanelen in het geval van een installatie van zonnepanelen

Garantie op de omvormer:
Bijna altijd zit er op de omvormer 10 jaar garantie. In enkele gevallen 5 jaar.
Bij micro omvormers en optimizers (hier worden kleine omvormer per zonnepaneel geinstalleerd) hebben vaak 12 jaar tot 25 jaar garantie. Al zijn deze omvormers wel vaak duurder.

Garantie op het installatiemateriaal van de zonnepanelen:

De garantie op het installatiemateriaal van de zonnepanelen is bijna altijd 20 jaar. Bij enkele merken is dit 10 jaar.

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]