Zonnepanelen installatie schuin dak gehaakt Clickfit (Esdec)
Voor ons gehaakte systeem gebruiken wij Clickfit.

Installatievideo Clickfit:

Voordelen:
 – Kan heel snel werken. Alleen de dakpannen hoeven omhoog en omlaag welke daadwerkelijk voor de dakhaken gebruikt worden om achter te bevestigen. Bij het geschroefde installatiemateriaal moet er eerst een verstevigingslat bevestigd worden op de panlatten. Hierdoor moeten eerst alle dakpannen omhoog en daarna omlaag bij het geschroefde systeem en dat neemt tijd in beslag.

– Is solide. Wanneer de rails op de dakhaken geklikt is en er wordt op de rails gestaan blijven de dakhaken goed in positie zonder veel door te buigen. Let wel op dat hoe langer de rails hoe minder deze doorbuigt. Bij een rails voor één of twee zonnepanelen is de kans groter dat de dakhaken en rails ietswat doorbuigen.

– De onderkant van de dakhaken is verstelbaar, wat bepaald hoe ver de rails boven de dakpannen uitkomen. Dit is bij dikkere dakpannen handig.

– Clickfit geeft 20 jaar productgarantie op de materialen. Andere merken van zonnepanelen installatiemateriaal als Van der valk of Schletter geeft 10 jaar garantie op het zonnepanelen installatiemateriaal.

Nadelen:
 – Er kan niet verticaal geplaatst worden.

Daarop dus geen eventuele kostenbesparing of meer stevigheid.

– De dakhaken moeten zeer recht zitten om te klikken. Op sommige daken werkt dit lastig.

– De dakhaken hebben aan de bovenkant van de dakhaak een vaste maat van een centimeter. Dus niet de mogelijkheid om de dakhaak meer te verstellen in het geval de opening van de dakhaak niet achter de panlat past, omdat de opening te klein is. Wel kan de dakhaak wat naar binnen of naar buiten gebogen worden als oplossing.

– De tussenklemmen welke het zonnepaneel van bovenaf klemmen zijn wat aan de dunne kant. Wat aan de andere kant ook een voordeel is omdat er niet van die grote ruimtes ontstaan tussen zonnepanelen.

– De dakhaak kan niet in het hout geschroefd worden in het geval de panlat ineens naar boven of beneden verspringt, wat sporadisch weleens voorkomt.

ClickFit algemene informatie
Het gepatenteerde ClickFit montagesysteem is ontworpen vanuit de praktijk, met de veel voorkomende problemen in het achterhoofd.

Op het dak is het altijd lastig en gevaarlijk werken. Bij de huidige montagesystemen worstelen de monteurs vaak met een veelvoud van benodigde losse onderdelen en gereedschappen op het dak.

ClickFit is een systeem waarbij de benodigde montagemiddelen en gereedschappen tot een minimum zijn teruggebracht met als gevolg dat de montagetijd verkort wordt. (tot 40% sneller dan andere systemen)

Het geheim zit in de manier van monteren van de dakhaak en de gepatenteerde klikverbinding tussen de montagerail en de dakhaak. Er is geen gereedschap of montagemateriaal nodig voor het bevestigen van de montagerail en haken.

Unieke eigenschappen van ClickFit:

  • Snelle montage, tot 40% sneller dan andere systemen.
  • De gepatenteerde haken worden bevestigd zonder montagemateriaal en gereedschap.
  • De rail wordt aan de haken bevestigd door middel van een gepatenteerde klikverbinding, dus zonder montagemateriaal en gereedschap.
  • De panelen worden op de grond voorzien van een montagehulp. Hierdoor kunnen deze aan de rail gehangen kunnen worden, zodat u twee handen vrij heeft voor de bevestiging.
  • Voor de montage van ClickFit is alleen een ratel met dop 10 nodig op het dak.
  • Het systeem is corrosiebestendig. De haken en rail zijn gefabriceerd uit aluminium, het montagemateriaal uit roestvast staal.
  • 20 jaar product garantie.
  • BDA / KIWA gecertificeerd

[Totaal: 1    Gemiddelde: 5/5]