Zonnepanelen installatie schuin dak hybride Solar Construct
 Het hybride installatiemateriaal voor zonnepanelen is een samenvoeging van de voordelen van het het gehaakte systeem en het geschroefde systeem.

De dakhaken worden achter de panlat gehaakt, met de mogelijkheid:

– om de bovenkant van de dakhaak te verstellen om zo de afstand van de panlat en de buitenkant van de dakpan in elke situatie te overbruggen.

– de dakhaak heeft schroefgaten om eventueel te schroeven in het dakbeschot, in het geval er geen of scheeflopende panlat aanwezig is.

– Het gedeelte voor de railsbevestiging van de panlat kan versteld worden, zodat elke afstand van de dakhaak tot de bovenkant van de dakpan overbrugt kan worden. Dit is zeer handig: in het geval de dakpannen dikker zijn dan normaal; het dak scheef loopt en je zo de railsen op dezelfde hoogte kan installeren zodat de railsen en panelen gelijk lopen; de dakpannen verder naar beneden vallen dan normaal, in dat geval kan de dakpan op het bevestigingsstuk van de dakhaak komen en het zo onmogelijk maken om de rails aan de dakhaak te bevestigen, door de dakhaak dan in de hoogte te verstellen kan de rails bevestigt worden.

De railsen van het hybride systeem worden met moeren en bouten aan de dakhaken bevestigd in plaats van het clicksysteem.

Installatievideo Solar Construct Nederland – Hybride systeem schuin dak zonnepanelen:

Voordelen:

– werkt zeer snel

– is zeer solide

– Kan een stuk goedkoper uitvallen bij een landscape opstelling van zonnepanelen en het daarbij mogelijke verticaal plaatsen van de rails.

– Multifuntionele dakhakend voor alle situaties en eventuele problemen; de dakhaken kunnen aan twee kanten versteld worden (panlat kant en dakpan kant), om alle hoogte en breedte van de daklat tot en met de dakpan aan te kunnen. Ook kan de dakhaak aan de panlat of aan het dakbeschot geschroefd worden, mochten de panlatten ineens verlopen of een ander probleem geven.

Met het verstelbare van de dakhaak aan twee kanten en met de schroefoptie kan het hybride installatiemateriaal alle mogelijke problemen aan.

– Mogelijkheid tot verticaal plaatsen (hybride systeem en geschroefd systeem);

Het voordeel van verticaal plaatsen bij landscape rijen is dat het zonnepaneel aan de kortste zijde bevestigd wordt. Bij landscape, wanneer de zonnepanelen horizontaal geplaatst worden, worden de klemmen op de langste zijde bevestigd. De bevestiging op de kortste zijde is steviger, door de kortere afstand tussen de klemmen. Het verticaal plaatsen is een groot voordeel van het hybride installatiemateriaal.

– Daarnaast kan zonnepanelen verticaal plaatsen een stuk goedkoper zijn dan horizontaal plaatsen bij een landscape opstelling van zonnepanelen.

Nadelen:
–           5 jaar productgarantie tegenover 10 jaar productgarantie van Schletter en Van der Valk systems en 20 jaar garantie van Clickfit.

–           Is wat duurder dan Clickfit installatiemateriaal

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]