Zonnepanelen installatiemateriaal

Zonnepanelen worden bij Thyser geplaatst met drie installatiemateriaal systemen; hybride, gehaakt en geschroefd installatiemateriaal, waarvan de prijs ongeveer hetzelfde is. Daarom zit het verschil tussen het zonnepanelen installatiemateriaal vooral in het gebruikersvoordeel.

We hebben de verschillende installatiematerialen beschreven op volgorde van meest verkocht naar minst verkocht.

 

Productgarantie

Mogelijkheden plat dak

Mogelijkheden schuin dak

Clickfit logo

20 jaar

landscape opstelling  zonnepanelen plat dak

Gehaakte dakhaken

Schletter logo

10 jaar

Portret en landscape opstelling  zonnepanelen plat dak

Geschroefde dakhaken met verstevigingslat

solar construct logo

5 jaar

Hybride; Gehaakte dakhaken met mogelijkheid tot schroeven

Logo van der valk solar systemen

10 jaar

Portret en landscape opstelling  zonnepanelen plat dak; veldopstelling

Geschroefde dakhaken met verstevigingslat

Thyser maatwerk

5 jaar

Schans opstelling zonnepanelen portret en landscape plat dak; zonnepanelen aan de muur ; veldopstelling

Gehaakt schuin dak installatiemateriaal zonnepanelen (Clickfit)
Voor ons gehaakte systeem gebruiken wij Clickfit.
Voordelen:
– Kan heel snel werken

– Is solide. Wanneer de rails op de dakhaken geklikt is en er wordt op de rails gestaan buigen de dakhaken niet door.

– De onderkant van de dakhaken is verstelbaar, wat bepaald hoe ver de rails boven de dakpannen uitkomen. Dit is bij dikkere dakpannen handig.
Nadelen:
– Er kan niet verticaal geplaatst worden.

Daarop dus geen eventuele kostenbesparing of meer stevigheid.

– de dakhaken moeten zeer recht zitten om te klikken. Op sommige daken werkt dit lastig.

– de dakhaken hebben aan de bovenkant van de dakhaak een vaste maat van een centimeter. Dus niet de mogelijkheid om de dakhaak meer te verstellen in het geval de opening van de dakhaak niet achter de panlat past, omdat de opening te klein is.

– de tussenklemmen welke het zonnepaneel van bovenaf klemmen zijn wat aan de dunne kant.

– de dakhaak kan niet in het hout geschroefd worden in het geval de panlat ineens naar boven of beneden verspringt.
Hybride schuin dak installatiemateriaal zonnepanelen
Ons hybride installatiemateriaal voor zonnepanelen is een samenvoeging van de voordelen van het het gehaakte systeem en het geschroefde systeem.

De dakhaken worden achter de panlat gehaakt, met de mogelijkheid:

– om de bovenkant van de dakhaak te verstellen om zo de afstand van de panlat en de buitenkant van de dakpan in elke situatie te overbruggen.

– de dakhaak heeft schroefgaten om eventueel te schroeven in het dakbeschot, in het geval er geen of scheeflopende panlat aanwezig is.

– Het gedeelte voor de railsbevestiging van de panlat kan versteld worden, zodat elke afstand van de dakhaak tot de bovenkant van de dakpan overbrugt kan worden. Dit is zeer handig: in het geval de dakpannen dikker zijn dan normaal; het dak scheef loopt en je zo de railsen op dezelfde hoogte kan installeren zodat de railsen en panelen gelijk lopen; de dakpannen verder naar beneden vallen dan normaal, in dat geval kan de dakpan op het bevestigingsstuk van de dakhaak komen en het zo onmogelijk maken om de rails aan de dakhaak te bevestigen, door de dakhaak dan in de hoogte te verstellen kan de rails bevestigt worden.

De railsen van het hybride systeem worden met moeren en bouten aan de dakhaken bevestigd in plaats van het clicksysteem.
Voordelen:
– werkt zeer snel

– is zeer solide

– Kan een stuk goedkoper uitvallen bij een landscape opstelling van zonnepanelen en het daarbij mogelijke verticaal plaatsen van de rails.

– Multifuntionele dakhakend voor alle situaties en eventuele problemen; de dakhaken kunnen aan twee kanten versteld worden (panlat kant en dakpan kant), om alle hoogte en breedte van de daklat tot en met de dakpan aan te kunnen. Ook kan de dakhaak aan de panlat of aan het dakbeschot geschroefd worden, mochten de panlatten ineens verlopen of een ander probleem geven.

Met het verstelbare van de dakhaak aan twee kanten en met de schroefoptie kan het hybride installatiemateriaal alle mogelijke problemen aan.

– Mogelijkheid tot verticaal plaatsen (hybride systeem en geschroefd systeem);

Het voordeel van verticaal plaatsen bij landscape rijen is dat het zonnepaneel aan de kortste zijde bevestigd wordt. Bij landscape, wanneer de zonnepanelen horizontaal geplaatst worden, worden de klemmen op de langste zijde bevestigd. De bevestiging op de kortste zijde is steviger, door de kortere afstand tussen de klemmen. Het verticaal plaatsen is een groot voordeel van het hybride installatiemateriaal.

– Daarnaast kan verticaal plaatsen een stuk goedkoper zijn dan horizontaal plaatsen bij een landscape opstelling van zonnepanelen.
Van der Valk en Schletter geschroefde schuin dak installatiemateriaal zonnepanelen
Voordelen:
– Het maakt niet uit of de panlat verspringt of dat er andere problemen met de panlatten of het dakbeschot zijn, je kan de geschroefde dakhaken altijd toepassen.

–  Is solide. De verstevigingslat geeft wat extra vastigheid voor het vastzetten van de dakhaak. Maar uiteindelijk blijft zowel het geschroefde als het gehaakte installatiemateriaal afhankelijk van de staat van de panlatten omdat in beide gevallen de panlat de basis is.
Nadelen:
– heel lastig bij gehaakte dakpannen, omdat de hele rij dakpannen openmoet om de dakhaken en versteviginglatten aan het dakbeschot te schroeven.

– kost meer tijd en moeite en dus zijn de installatiekosten ook hoger. Alle dakpannen moeten namelijk eerst omhoog om de verstevigingslatten te plaatsen.

– De dakhaak is niet verstelbaar. Bij een dak wat scheef loopt, kan de rails niet helemaal volledig recht gezet worden.

– Wanneer er wordt gestaan op de rails als deze vastzit aan de dakhaak, zakt deze een klein beetje door.

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]