Zonnepanelen kopen en kosten besparenZonnepaneel kosten

In dit artikel hebben we de op een rijtje gezet hoe u de meeste kosten kan besparen met de aanschaf en installatie van zonnepanelen. We hebben deze kosten geordend van meest beparende kosten naar minst besparende kosten:

Zonnepanelen kosten besparen door zelf (deels) te installeren

De meeste kosten waarop bespaard kan worden bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen gaan gepaard met de installatie van de zonnepanelen. Door de installatie van de zonnepanelen zelf uit te voeren of met familie of buren, bespaard u al gauw rond de 25% van de investering.

Thyser heeft ook het beleid om u bij de installaties op alle mogelijke manier te ondersteunen.

–       Thyser levert u een installatiehandleiding om de zonnepanelen te installeren.

–       Daarnaast adviseert Thyser u over het zonnepanelen pakket, geeft u tips voor de installatie van de zonnepanelen en helpt waar mogelijk om kosten en tijd te besparen bij de installatie.

Ook staan wij telefonisch of fysiek voor u beschikbaar tijdens de installatie van de zonnepanelen ter ondersteuning, ook in het weekend. Thyser is 7 dagen per week bereikbaar.

Zonnepanelen kosten vermindering; leg zelf aparte groep aan voor

Het aanleggen van een schone groep brengt kosten met zich mee. U kunt bijvoorbeeld zelf de Yvmk kabel van de meterkast naar de omvormer trekken. Dit is goed zelf uit te voeren en is meer tijdconsumerend dan daadwerkelijk vakwerk. Hier kunt u dus flink op besparen, u spaart al gauw één tot twee uur op de installatietijd van de zonnepanelen met twee man (dus 4 uur in totaal), mocht deze door Thyser uitgevoerd worden. Dit is al gauw tegen de 200 euro wat u hier dus mee bespaard en u kunt dit zelf makkelijk met een familielid, buurtbewoner of zelf uitvoeren.

Zonnepanelen met ondergedimensioneerde omvormer verminderd kosten

Een andere manier om op de installatiekosten te besparen is bijvoorbeeld om twee kleinere omvormers te nemen in plaats van één omvormer welke een hoger wattage aankan. Een voorbeeld is dat u in plaats van één SB1200 omvormer van het Duitse Excellent merk SMA simpelweg twee Mastervolt Soladin600 omvormers aansluit op de zonnepanelen installatie. Op elke Soladin600 omvormer kunnen drie zonnepanelen van bijvoorbeeld 230 of 240 Watt aangesloten worden. U kunt dan dus bij zes zonnepanelen, twee Soladin600 omvormers gebruiken en elke aansluiten op een aparte bestaande groep. Hiermee bespaart u de kosten van een nieuw aan te leggen schone groep.

ü  Tip: Hier voegen wij wel aan toe dat deze kostenbesparing ten koste zou kunnen gaan van het rendement. Op de lange termijn zou u met een betere rendements productie van de zonnepanelen meer energiekosten besparen, terwijl op de korte termijn uw investeringskosten lager zal zijn uiteraard. Dit is een afweging welke wij graag met u bespreken en zo met de beste oplossing komen, mocht u hier vragen over hebben kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Bespaar kosten door het gebruik van een goedkoper zonnepaneel of goedkopere omvormer

Thyser heeft voor elke prijsklasse verschillende merken zonnepanelen en omvormers. Om kosten te besparen kunt u kiezen voor een economischer merk zonnepaneel of omvormer. Thyser zal deze kostenbesparingen altijd met u bespreken. Wij hebben deze verschillende prijsklassen ondergebracht in een ‘top’ en ‘excellent’ waardering van het zonnepanelen en omvormer merk. Thyser werkt enkel met merken van hoogstaande kwaliteit, uitstekende garanties en welke garant staan voor de lange termijn om de garantie te waarborgen.

ü  Tip: De prijzen van zonnepanelen merken is vaak gerelateerd aan de kwaliteit, en het kan zijn dat deze kostenbesparing ten koste zou kunnen gaan van het rendement. Op de lange termijn zou u met een betere rendements productie van de zonnepanelen meer opbrengst hebben, terwijl op de korte termijn uw investeringskosten lager zal zijn uiteraard. Dit is een afweging welke wij graag met u bespreken en zo met de beste oplossing komen, mocht u hier vragen over hebben kunt u altijd vrijblijvend contact  met ons opnemen.

Zonnepanelen installatie kosten op een plat dak of een schuin dak

De installatiekosten van zonnepanelen voor een plat dak zijn in het algemeen ietsje duurder dan de installatiekosten van zonnepanelen voor een schuin dak.

Daarnaast zijn de kosten van een 15 graden opstelling van zonnepanelen in het geval van een plat dak opstelling ook weer wat lager dan de kosten voor een 30 graden opstelling bij een plat dak.

Verder is een installatie van één enkele rij zonnepanelen ook wat lager dan de kosten van meerdere rijen zonnepanelen.

Kosten verschil bij zonnepanelen portrait of landscape opstelling

Door de zonnepanelen in portrait opstelling te installeren kunt u over het algemeen wat kosten besparen in verhouding tot de zonnepanelen in landscape opstelling te installeren, met enkele uitzonderingen. Bij landscape plaatsen kunt u bijvoorbeeld de railsen horizontaal verticaal plaatsen in plaats van ze standaard horizontaal te plaatsen, zo komt u een stuk goedkoper uit.

Zonnepanelen volledig zwarte (Full Black) kosten tegenover zonnepanelen met een grijs kader

De kosten bij Full black zonnepanelen of volledig zwarte zonnepanelen zijn vaak ietswat hoger dan de kosten voor zonnepanelen met een grijs kader (de standaard polykristallijne zonnepanelen).

ü  Tip: Ook presteren de zonnepanelen met een grijs kader wat beter dan de volledig zwarte zonnepanelen. Dit komt doordat de zwarte kleur warmte aantrekt en warmte geeft een wat negatiever effect op de opbrengst van de zonnepanelen.

Er is ook de optie tussen monokristallijne zonnepanelen of polykristallijne zonnepanelen, waarbij de marktprijs de kosten van één van de twee opties duurder of goedkoper maakt dan de ander.

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]