Zonnepanelen omvormer merken

Zonnepanelen omvormer merken vind u in deze tabel hieronder. U vind een overzicht en samenvatting van alle zonnepanelen omvormer merken welke Thyser BV aanbied.

Productgarantie

Garantieverlenging

Topmerk / Excellent merk

SMA logo

5 jaar

Naar 10 jaar

Naar 15 jaar

Naar 20 jaar

Naar 25 jaar

Excellent merk

Powerone logo

enkelfase

5 jaar

Naar 10 jaar

Naar 20 jaar

Excellent merk

Powerone logodriefase

10 jaar

Naar 10 jaar

Naar 20 jaar

Excellent merk

Enphase logo

25 jaar

GEEN

Excellent merk

logo Omniksol omvormer

5 jaar

Naar 10 jaar

Naar 15 jaar

Naar 20 jaar

Naar 25 jaar

Topmerk

Mastervolt logo

5 jaar

Naar 10 jaar

Naar 20 jaar

Topmerk

logo solaredge omvormeromvormer

12 jaar

Naar 20 jaar

Naar 25 jaar

Topmerk

logo solaredge omvormeroptimizers

25 jaar

GEEN

Topmerk

SMA zonnepanelen omvormer – Excellent
Uniek verschil:

–       SMA wordt in Duitsland gemaakt en staat voor kwaliteit.

–       De levensverwachting van de SMA omvormers is ook langer dan de Top omvormers. De levensverwachting van topomvormers is rond de 15 jaar, terwijl SMA verwacht wordt minimaal 20 jaar mee te gaan.

–       SMA heeft voor kleinere systemen alleen uitleesmogelijkheid via de display, vanaf de 2000HF van SMA is er pas bluetooth. Er kan apart een bluetooth piggy back of webconnect bijgekocht worden voor de kleinere systemen.

–       Het rendement van de SMA omvormers behoren tot de hoogste efficientie in de markt.

SMA is wereldmarktleider op het gebied van PV omvormers. De omvormers van SMA onderscheiden zich door een bijzonder hoog rendement van maximaal 99 % en realiseren zo een hogere stroomproductie. SMA Solar Technology AG neemt wereldwijd een leidende positie in op het gebied van ontwikkeling, productie en distributie van zonne-energie omvormers en biedt als energiebeheerbedrijf cruciale innovatieve technologieën voor toekomstige energievoorzieningen. SMA is in 22 landen op vier continenten in alle belangrijke PV-markten vertegenwoordigd. De onderneming heeft meer dan 5500 werknemers in dienst en behaalde in 2011 een omzet van 1,7 miljard Euro.

Bovendien profiteren klanten van SMA wereldwijd van een omvangrijk pakket aan diensten: Van ondersteuning bij de installatie en inbedrijfname van PV installaties, een inruilservice voor apparaten binnen 24 uur in Duitsland en wereldwijd binnen 48 uur, tot een gratis SMA Service Line voor technische vragen.

SMA is meerdere malen onderscheiden voor zijn productoplossingen en voortreffelijke ondernemingscultuur. In 2011 en 2012 behaalde de onderneming de eerste plaats bij de landelijke „Great Place to Work®“-wedstrijd in de categorie van ondernemingen met meer dan 5000 werknemers.

Powerone zonnepanelen omvormer – Excellent
Uniek verschil:

–      De 3-fasige modellen hebben bovendien standaard 10 jaar garantie.  De 1-fasige modellen hebben 5 jaar garantie.

–      Powerone is vergelijkbaar met SMA, maar dan net een stukje goedkoper

Power-One is de tweede grootste PV on-grid omvormer producent ter wereld.

De Power-One Aurora omvormers zijn een hoog efficiënte en zeer flexibele omvormerlijn. Bovendien hebben ze een groot ingangsspanningsbereik en zeer snelle MPPT scanfunctie. Al vanaf de 3.0 modellen zijn deze omvormers uitgerust met twee onafhankelijke MPPT’s. Door de afwezigheid van de transformator én een passieve koeling zijn het zeer stille apparaten.

De niet-geïsoleerde driefasige 6.0 en 8.0 kW omvormers zijn de perfecte oplossing voor dakinstallaties. Twee onafhankelijke MPPTs, een breed ingangsspanningsbereik en een hoge efficiëntie maken deze omvormer geschikt voor een verscheidenheid aan installatiecondities met steeds een maximale energie opbrengst.

Omniksol zonnepanelen omvormer – Top

Uniek verschil:

–       De prijs van de Omniksol omvormers is gelijk of goedkoper dan andere van de omvormers merken welke Thyser aanbiedt.

–       Het rendement en opbrengst van de Omniksol omvormers is vergelijkbaar met andere omvormers merken welke Thyser aanbiedt.

–       De Omniksol levert WIFI voor communicatie en monitoring bij de omvormer voor dezelfde prijs of goedkoper waar andere van onze omvormer merken geen WIFI leveren.

–       De Omniksol omvormer is qua gewicht vaak lichter dan onze andere merken, wat het makkelijker maakt om op te hangen en de muur minder stevig hoeft te zijn.

–       De Omnik 3.0 heeft als enige omvormer vanaf 2500 Watt 2 MPP Trackers om twee apart regulerende strings op aan te sluiten; met een verschillende hellingshoek (combinatie plat en schuin dak), met een verschillende orientatie/azimut (oost-west dak), om verschillende zonnepanelen types en wattages op aan te sluiten.

Omniksol is in januari 2012 door het vakblad Photon, welke onafhankelijke opbrengst en rendementstesten uitvoert bij onder andere zonnepanelen en omvormers, getest als best presterende omvormer. De Omniksol omvormer zijn IP65 gecertificeerd en geschikt om ook buiten te installeren. De Omniksol omvormers worden ontwikkeld in Duitsland en in China gefabriceerd. Omniksol is ontstaan uit Duitse aandeelhouders. Hieruit onstaat de mogelijkheid Duitse technologie voor economische prijzen aan te bieden.

 
Mastervolt zonnepanelen omvormer – Top
Uniek verschil:

–       Mastervolt heeft als voordeel dat de Soladin600 ideaal is voor kleine systemen tot 700 Watt.

–       Verder staat van Mastervolt bekend dat ze wat geluid kunnen maken, hang deze daarom op een plek die niet in de buurt van een kamer is waar u vaak bent of zorg dat de omvormer goed ondergedimensioneerd is (sluit niet het maximum wattage op de Mastervolt omvormer aan, maar blijf daar wat onder).

Het Nederlandse merk Mastervolt is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van omvormers en netonafhankelijkestroomvoorzieningssystemen op het gebied van zonne-energie, marine en automotive.
Enphase (zonnepanelen schaduw micro-omvormers) – Excellent
De Enphase omvormer richt zich op het optimaliseren van het rendement van zonnepanelen. Vooral in het geval van schaduw is de Enphase omvormer een ideale uitkomst. De Enphase omvormers zijn micro-omvormers, waarbij op elk zonnepaneel een micro-omvormer aangesloten wordt. Zo heeft elk zonnepaneel een eigen MPP Tracker, welke constant op zoek gaat naar het beste rendement. Dit in tegenstelling tot de omvormers welke één MPP Tracker hebben (de standaard omvormers) en in één string aangesloten zijn. De omvormers met één of twee MPP trackers hebben het nadeel dat de gehele string zonnepanelen door één enkel zonnepaneel benadeeld kan worden indien deze afwijkt qua orientatie/azimut, hellingshoek, of last van schaduw ondervond.

Wanneer een deel van uw installatie; een andere hellingshoek, een andere orientatie of last van (deeltijd) schaduw heeft, dan is de Enphase een ideale omvormer.

Met de Enphase worden de zonnepanelen elk apart op een micro-omvormer aangesloten en generen zo jaarlijks 25% meer rendement dan omvormers met één MPP Tracker in het geval van schaduw. De standaard garanties van de Enphase is 25 jaar.

Uniek verschil:

–       De Enphase schaduw omvormer heeft een hogere prijs dan de Solaredge schaduw omvormer.

–       25 jaar garantie bij de Enphase omvormer tegenover 12 jaar garanties van de Solaredge omvormer.

–       Vooral bij ongunstige daken is het rendement veel hoger dan bij omvormers welke met één MPP Tracker werken (de normale omvormers) en één string werken, dit kan wel oplopen tot 25% hoger rendement.

–       Ideaal en hoog rendement bij zonnepanelen installaties met een andere hellingshoek, een andere orientatie of bij last van (deeltijd) schaduw.
Solaredge (zonnepanelen schaduw micro-omvormers) – Top
Ideal voor rendement verhoging van de zonnepanelen is de Solaredge omvormer. Vooral bij schaduw op de zonnepanelen zorgen de Solaredge omvormers voor een optimaal resultaat. De Solaredge omvormer zijn micro-omvormers, waarbij op elk zonnepaneel een aparte micro-omvormer wordt aangesloten. Zo heeft elk zonnepaneel via elke omvormer zijn eigen MPP-Tracker. Hierdoor wordt het rendement verhoogd tot boven de 97%. Normaal gesproken heeft (deeltijd) schaduw op enkele zonnepanelen een nadelig effect op alle zonnepanelen, omdat de zonnepanelen in één string zijn aangesloten. Met de solaredge worden de zonnepanelen elk apart op een micro-omvormer (Power optimizer) aangesloten en generen zo jaarlijks 25% meer rendement dan omvormers met één MPP Tracker in het geval van schaduw. De standaard garanties van de Solaredge is 12 jaar met een mogelijkheid tot een uitbreiding naar 20 jaar. Op de power optimizer zit 25 jaar garantie.

Uniek verschil:

–       Ideaal en hoog rendement bij zonnepanelen installaties met een andere hellingshoek, een andere orientatie of bij last van (deeltijd) schaduw.

–       De prijs van de Solaredge omvormer is zeer scherp vergeleken met andere                      micro-inverters /schaduw omvormers.

–       Zorgt voor een hoger rendement bij de zonnepanelen, doordat er per zonnepaneel een micro-inverter is aangesloten.

–       Vooral bij ongunstige daken is het rendement veel hoger dan bij omvormers welke met één MPP Tracker werken (de normale omvormers) en één string werken, dit kan wel oplopen tot 25% hoger rendement.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Benefits Microinverters Enphase SolarEdge Power Optimizers Details
Cost per W Higher Lower – 20-50% cheaper than leading MI brand

(including inverter)

• Microinverters cost includes trunk cables and gateways

• SolarEdge system cost includes inverter, built-in module level monitoring and 25 year warranty for inverters and power optimizers

Scalability Not scalable Scalable • The cost/watt of a SolarEdge system decreases as installation size increases
Added Energy Lower Higher • Power optimizers have higher efficiency (99.5%) than microinverters

• Reduced efficiency of microinverters increases heat dissipation which enhances module degradation

• Microinverters have a higher minimum voltage requirement than power optimizers:

– Less shading tolerance

– Late wake up leading to fewer production hours

Compatibility Limited Broad • Microinverters have a limited AC output power (e.g. no support for 72-cell modules)

• When connected to higher capacity modules, the excess DC power is lost. E.g. in a 6kW installation of 260W modules, only 5kW AC power will be produced

Reliability Lower Higher • Microinverters have much higher part count leading to increased failure rate

• Some microinverters work with electrolytic capacitors which have short life time

• Microinverters create higher temperatures

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]