Zonnepanelen prijsZonnepanelen prijs

De prijs van de zonnepanelen worden voornamelijk bepaald door de zonnecellen. De prijs van de zonnepanelen is algemeen genomen hoger bij een efficientere zonnecel. Dus bij zonnepanelen waarin efficientere zonnecellen zijn geplaatst.

Zonnecellen bepalen grotendeels prijs zonnepanelen

Waneer zonnepanelen fabrikanten efficientere zonnecellen in de zonnepanelen verwerken is het rendement uiteraard hoger en daarmee ook de prijs hoger per zonnecel en dus per zonnepaneel. Dit is een belangrijk verschil in prijs tussen zonnepanelen merken. Bij een zonnepaneel met hetzelfde wattage (bijvoorbeeld beide zonnepanelen van verschillende merken zijn 240 Watt) gebruikt de ene zonnepanelen fabrikant efficientere zonnecellen wat betekent dat de prijs wat hoger ligt maar daarbij ligt het rendement van de zonnecellen en dus van het zonnepaneel ook wat hoger.

De efficientere zonnecellen verhogen dus de prijs bij zonnepanelen. Daarnaast zijn er twee standaard zonnecellen verwerkt in twee standaard zonnepanelen; polykristallijne zonnepanelen en monokristallijne zonnepanelen. Het verschil tussen beide in opbrengst tussen monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen is te negeren, maar het verschil in prijs voor beide type zonnepanelen kan behoorlijk verschillend zijn terwijl de zonnepanelen van hetzelfde wattage zijn. De prijs van het ene type zonnepaneel kan hoger zijn dan de de prijs van het andere type zonnepaneel. De prijs tussen polykristallijne en monokristallijne zonnepanelen wordt voornamelijk bepaald door de vraag op de wereldmarkt. Thyser advsieert u altijd over beide type zonnepanelen en de bijbehorende prijs.

De opbrengst van een zonnepaneel word verlaagd door hogere temperaturen. Zoals u weet absorbeert zwart materiaal warmte, hetzelfde gebeurd bij een zonnepaneel. De volledig zwarte zonnepanelen bijvoorbeeld absorberen de warmte meer dan een zonnepaneel met een grijs kader en witte backsheet (waar de zonnecellen op gemonteerd zijn). Dit betekent ook dat het rendement van zwarte panelen een paar procent afneemt, vooral in de zomer. Dit betekent weer dat de volledige zwarte zonnepanelen dus efficientere zonnecellen moeten hebben om tot dezelfde opbrengst te komen als polykristallijne zonnepanelen van hetzelfde wattage. De efficientere zonnecellen zijn duurder dan dat maakt de volledig zwarte zonnepanelen dan ook duurder.

Prijs verschilt per zonnepanelen pakket

De prijs van zonnepanelen verschilt dus tussen zonnepanelen fabrikanten en daarbij tussen zonnepanelen merken. Maar de prijs van zonnepanelen verschilt ook per pakket. U kunt al zonnepanelen aanschaffen voor een prijs van enkele honderden Euro’s, u kiest dan simpelweg voor één van de kleinste zonnepanelen pakketten of een zonnepanelen pakket waarvan de wattages van de zonnepanelen lager zijn, zoals 80 Watt of 100 Watt zonnepanelen.

Verschillende zonnepanelen merken, verschillende zonnepanelen prijzen

Voor ons zonnepanelen aanbod hebben wij de zonnepanelen merken verdeeld in twee prijs-kwaliteitsklassen, namelijk ‘top’ en ‘Excellent’. In onze webshop prijzen zonnepanelen pagina vind u bij meer info de prijzen en exellent of top verwijzing per zonnepaneel of omvormer merk.

De prijzen van de verschillende prijsklassen top en excellent van zonnepanelen komt met de tijd steeds dichter naar elkaar toe. Onze REC zonnepanelen zijn in 2011 getest als beste zonnepaneel bij de onafhankelijke prestatietest van het Photon onderzoekslaboratorium in Duitsland. De prijs van de REC zonnepanelen zijn op het gehele zonnepanelen installatie pakket maar enkele tientjes duurder in vergelijking met de prijs van onze economische merk ET Solar.

In de afgelopen jaren zijn alle duurdere zonnepanelen merken genoodzaakt om de prijs van de zonnepanelen flink omlaag te brengen door de concurrentie op de markt. De prijs van de zonnepanelen verschilt nog wel per merk, maar dit verschil wordt steeds kleiner. De prijs van de zonnepanelen word dus naast het merk ook bepaald door de grootte van het zonnepanelen pakket welke u wilt hebben. Voor enkele honderden Euro’s heeft u al een zonnepanelen pakket.

Zelf kosten besparen en zo de prijs verlagen van de zonnepanelen investering

Verder wordt de prijs van de zonnepanelen pakketten ook bepaald door de te besparen kosten. Bij veel zonnepanelen pakketten zijn er verscheidene manieren om kosten te besparen.

U kunt de prijs op zonnepanelen zelf verlagen en de terugverdientijd verkorten op verschillende manieren:
–           Door zelf te installeren
–           Door zelf deels te installeren; bijv: zelf kabels trekken, zelf stenen naar boven brengen
–           Subsidies: er zijn nog veel lokale subsidies op zonnepanelen beschikbaar
–           Via een scherpe aanbieding van Thyser of een goedkopere omvormer of zonnepanelen te selecteren.
–           21% korting op uw investering omdat u nu de 21% btw kunt terugvragen op zonnepanelen en de arbeid.
–           6% btw op arbeid bij de installatie

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]