Zonnepanelen rendement

Zonnepanelen-rendement
Het zonnepanelen rendement hanteren wij met een rendementsfactor van 0.90 voor al onze zonnepanelen merken. Dus bijvoorbeeld 2000 Watt levert 1800 Kwh (2000*0,9) op jaarbasis op. Met deze prognose hanteren wij een voorzichtig rendement, omdat al onze klanten in de afgelopen jaren boven dit rendement zaten. Wat betekent dat de terugverdientijd ook korter is.

Zonnepanelen terugverdientijd vanaf 3 jaar

De tijd waarin u uw volledige investering in zonnepanelen heeft terugverdiend bij Thyser is vanaf 3 jaar bij een doe-het-zelf pakket. Komt hier de installatie bij van zonnepanelen dak komt hier rond 1 jaar extra terugverdientijd bij, dus komt de terugverdientijd vanaf 4 jaar.

Reacties van een aantal van onze klanten:

John W (Hazerswoudedorp)20 mei 2014: Die zonnepanelen doen het goed, vandaag precies een jaar (2013-2014) in bedrijf (rond 17:00) en moet je kijken wat een rendement – 2350 Kwh / 2160 Watt * 100 = 108,8 % rendement

Laurens van Velthuizen (Oisterwijk) – 8 juli 2014: Het is vandaag precies 1 jaar geleden dat jullie de zonnepanelen bij ons hebben geplaatst. Hierbij ff een update van de opbrengst van het afgelopen jaar. Heb een installatie van 4250 Wp (17 panelen) opbrengst 4458 Kw. Dat is dus bijna 105%!

Romeo P – Spijkenisse (januari 2014) Ruim 100% rendement
http://www.omnikportal.com/Terminal/TerminalMain.aspx?pid=2042

Wanneer we het financiële rendement op zonnepanelen vergelijken met het rendement van een spaarrekening of de AEX dan ligt dit een stuk hoger. De rendementsverwachting voor de komende jaren voor spaarrekeningen en de AEX is rond de 2%. Financieel gezien is zonnepanelen een goede investering, vooral met het oog op stijgende energieprijzen en belastingen zoals de 21% btw.
Bij Thyser rekenen we per offerte uw rendement en terugverdientijd uit.

Terugverdientijd versnellers en rendementsverhogers:

U kunt uw rendement op zonnepanelen verhogen en de terugverdientijd versnellen op verschillende manieren:

* Door zelf te installeren

* Door zelf deels te installeren; bijv: zelf kabels trekken, zelf stenen naar boven brengen

* Subsidies: er zijn nog veel lokale subsidies op zonnepanelen beschikbaar

* Via een scherpe aanbieding van Thyser

* 15% korting op het pakket door Thyser bij een installatie van zonnepanelen

* 6% btw op arbeid bij de installatie

 

Omgaan met terugverdientijd verlengers en rendementsverlagers:

* Schaduw; voorkom schaduw op zonnepanelen. Dit is de grootste rendementverlager. Een aantal oplossingen voor schaduw zijn; micro-omvormers, omvormer met meerdere MPP Trackers of meerdere omvormers.

* Afwijking van het zuiden; de afwijking van het zuiden hebben een kleine rendementsverlagingseffect op de zonnepanelen. Tussen een orientatie op het zuiden en een orientatie op het oosten of westen is het verschil in rendement nog geen 10%. Een verdere afwijking van het zuiden dan het oosten of westen is niet aan te raden. Vanaf dat moment is de rendementsverlaging wel enorm.

* Afwijking van 30 graden hellingshoek; de afwijking van een ideale 30 graden hellingshoek heeft ook maar een klein rendementsverlagingseffect op de zonnepanelen. Tussen een hellingshoek van 30 graden en een hellingshoek tot aan 10 graden is het verschil in rendement nog geen 10%.

 

Advies zonnepanelen:

De opbrengst van de zonnepanelen kan wat verlaagd worden door een ongunstige hellingshoek of afwijking van het zuiden. Dan nog verlengt dit de terugverdientijd maar met enkele maanden. De grootste kostenbesparing op het zonnepanelen installatie is om de installatie zelf te doen of deels zelf te doen en zorgen dat er geen schaduw op de zonnepanelen valt of goed omgaan met schaduw.

 

Zonnepanelen en andere waardeverhogers :

Zonnepanelen verhogen de waarde van uw woning

Een investering in zonnepanelen is geen investering waarvan u de waarde direct kwijt bent. De waarde van uw zonnepanelen investering verplaatst zich naar de waarde van uw woning. Met andere woorden de waarde van uw woning stijgt door de zonnepanelen. Dit is ook logisch omdat de maandelijkse energielasten omlaag gaan.

Zonnepanelen maakt verkoop van uw woning makkelijker

Een woning met zonnepanelen verkoopt makkelijker dan een woning zonder zonnepanelen. De geinteresseerden in uw woning hebben lagere maandlasten. Mocht de geinteresseerde niet de meerprijs willen betalen voor de zonnepanelen, dan kunt u deze altijd van het dak afhalen en eventueel meenemen naar uw volgende woning of verkopen. Het verwijderen van de zonnepanelen is zeer snel gedaan. Geen last van stijgende energie en minder afhankelijk van fossiele brandstoffen Naast lagere maandlasten ondervind u ook geen last van stijgende energieprijzen en bent u minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. Dit zorgt ook weer voor een schoner milieu en een goede bijdrage hieraan. Fossiele brandstoffen worden steeds schaarder, waardoor de prijzen hiervoor zullen stijgen en alternatieven als kernenergie zich zullen vormen.

Zonnepanelen en geen last van stijgende energie en minder afhankelijk van fossiele brandstoffen

Naast lagere maandlasten ondervind u ook geen last van stijgende energieprijzen en bent u minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. Dit zorgt ook weer voor een schoner milieu en een goede bijdrage hieraan. Fossiele brandstoffen worden steeds schaarder, waardoor de prijzen hiervoor zullen stijgen en alternatieven als kernenergie zich zullen vormen.

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]