Zonnepanelen soorten

De meest verkochte en standaard zonnepanelen zijn de polykristallijne, monokristallijne en volledig zwarte zonnepanelen.

Volledig zwarte zonnepanelen of full black zonnepanelen

De volledig zwarte zonnepanelen of full black zonnepanelen zijn monokristallijne zonnepanelen met een zwarte backsheet en zwart kader. Deze type zonnepanelen worden eigenlijk alleen gebruikt vanuit esthetisch oogpunt.

Tip: Zwarte zonnepanelen zijn mooi te integreren met zwarte daken. Dit geeft een mooi esthetisch effect.

De opbrengst van een zonnepaneel word verlaagd door hogere temperaturen. Zoals u weet absorbeert zwart materiaal warmte, hetzelfde gebeurd bij een zonnepaneel. De volledig zwarte zonnepanelen absorberen de warmte meer dan een zonnepaneel met een grijs kader en witte backsheet (waar de cellen op gemonteerd zijn). Dit betekent ook dat het rendement van zwarte panelen een paar procent afneemt, vooral in de zomer. Dit is ook niet echt een rendementsverlies om u zorgen over te maken, het zal enkele procenten schelen, maar dit word ook weer gecompenseerd door een mooie integratie van de zonnepanelen met uw dak. De prijs van een volledig zwarte of full black zonnepaneel ligt vaak ietsjes hoger dan een standaard zonnepaneel met een grijs kader. Maar uiteindelijk is het esthetische aangezicht van zonnepanelen ook belangrijk.

Verschil tussen polykristallijne en monokristallijne zonnepanelen

Verschil in kleur tussen polykristallijne en monokristallijne zonnepanelen
Een verschil tussen de polykristallijne en monokristallijne zonnepanelen is het verschil in zonnecel. De monokristallijne zonnepanelen hebben een zwarte cel en de polykristallijne zonnepanelen hebben een blauwe cel.

Tip: Wanneer u bijvoorbeeld een zwart dak heeft en zwarte zonnepanelen hierop wilt monteren is het mooier om zwarte monokristallijne zonnepanelen te nemen omdat deze zwarte zonnecellen hebben. Dit maakt het geheel volledig zwart in plaats van blauw en zwart.

Verschil in opbrengst en prijs tussen polykristallijne en monokristallijne zonnepanelen
Het verschil in opbrengst tussen polykristallijn en monokristallijne zonnepanelen is weinig merkbaar en eigenlijk verwaarloosbaar. Wat wel een belangrijk verschil is tussen Polykristallijne en Monokristallijne zonnepanelen is de prijs. De wereldmarkt van zonnepanelen bepaald de prijs van Polykristallijne en Monokristallijne zonnepanelen. De één kan op het moment net iets goedkoper zijn dan de ander. Over het algemeen zijn polyrkistallijne zonnepanelen goedkoper dan monokristallijne zonnepanelen.

Tip: Vraag zowel de prijs op van Monokristallijne als Polykristallijne zonnepanelen

Verschil in afmetingen tussen polykristallijne en monokristallijne zonnepanelen
Verder zijn de afmetingen ook belangrijk bij Polykristallijne en Monokristallijne zonnepanelen. Monokristallijne zonnepanelen komen standaard in de afmetingen 0,81m (B) x 1.58m (L) met wattages van 180/185/190/195/200 Watt. Terwijl Polykristallijne zonnepanelen standaard in de afmetingen 0,99m (B) x 1,65m (L) met de wattages 230/235/240/245/250/255 Watt komen. Het gaat vooral om het 20 cm breedteverschil dat net even wat beter op het dak past.

Tip: Bekijk eerst uw dak of stuur tekeningen door en bepaal de afmetingen om te kijken welke type zonnepaneel er het beste en zodoende het meeste oppassen.

Bij zonnepanelen zijn de standaard zonnecellen welke in de standaard zonnepanelen monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen zitten, de monokristallijne en polykristallijne zonnecellen. Het grote verschil tussen deze twee cellen word gemaakt door de zonnepanelen waar de zonnecellen in zitten. De opbrengst van de zonnecellen doet niet zo zeer te zake; de zonnepanelen fabrikanten verwerken simpelweg meer of minder zonncellen in een zonnepaneel om uit te komen op het vereiste wattage, bijvoorbeeld op 230 Watt. Door meer of minder zonnecellen in het zonnepaneel te verwerken krijgen de zonnepanelen dus andere afmetingen, en dit is wel één van de grote verschillen.

 

 

[Totaal: 1    Gemiddelde: 4/5]