Zonnepanelen subsidies particulieren

Zonnepanelen 21% BTW terugkrijgen op materiaal en arbeid

Zonnepanelen aangekocht vanaf 20 juni 2013, geeft u als particulier de mogelijkheid de BTW op zonnepanelen terugkrijgen. U bespaart hiermee honderden Euro’s op uw investering en maakt de terugverdientijd gemiddeld twee jaar korter. Zo heeft u nog meer rendement op uw investering.

U heeft na het terugvragen van de BTW op zonnepanelen geen administratieve verplichtingen meer. U blijft namelijk onder de 1345 Euro per jaar aan af te dragen BTW en valt zo onder de kleine ondernemersregeling en hoeft u daarom geen BTW af te dragen.

U moet er daarom vanuit gaan dat het terugvragen van de btw op zonnepanelen een tijdelijke regeling is. Wij raden onze klanten daarom aan om zo spoedig mogelijk van de regeling gebruik te maken.

Lees hier de volledige uitleg  

Zonnepanelen 6% btw tarief op arbeid

Momenteel geldt er voor de arbeid van een zonnepanelen installatie een btw-tarief van 6%. Aangezien de arbeid vaak het duurste onderdeel is van de zonnepanelen investering bespaart u een aardige investering. Dit maakt de investering in zonnepanelen nóg interessanter, de terugverdientijd nóg korter en het rendement op de zonnepanelen investering nóg hoger.

Zonnepanelen lokale subsidies

Er zijn in verschillende gemeentes en provincies subsidies beschikbaar voor zonnepanelen en andere energiebesparende maatregelen. Kijk op http://www.energiesubsidiewijzer.nl/  om te bekijken of uw woonplaats subsidie geeft op zonnepanelen of andere energuebesparende maatregelen.

Onze klanten hebben in het verleden gebruik gemaakt van onder andere de zonnepanelen en energuebesparende lokale subsidies in de gemeenten Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Hellevoetssluis, Utrecht. Deze lokale subsidies zijn vaak hoger dan de nationale subsidie.

Zonnepanelen subsidies bedrijven

Energie Investeringsaftrek zonnepanelen
Bent u een ondernemer die investeert in energiebesparende technieken of duurzame energie? Dan kunt u gebruikmaken van de Energie Investeringsaftrek (EIA). Uw investering biedt dubbel voordeel: uw energiekosten gaan omlaag én u betaalt minder inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Als een investering voor de EIA in aanmerking komt, mogen bedrijven 41,5 procent van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Bij een winstbelasting van 25 procent krijgt een ondernemer circa 10 procent van het investeringsbedrag terug van de fiscus. De EIA kunt u toepassen naast de ‘gewone’ investeringsaftrek.

Lees hier de volledige uitleg 

 

Zonnepanelen kleinschaligheidsaftrek
Als u een bedrag tussen € 2.301 en € 306.931 investeert in bedrijfsmiddelen voor uw onderneming, dan kunt u in aanmerking komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek van 28%. De bedrijfsmiddelen waarin u investeert, moeten dan wel in aanmerking komen voor investeringsaftrek. De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek mag in combinatie met de EIA.

Lees hier de volledige uitleg 

 

Zonnepanelen SDE + subsidie 2014

Een maximum basisbedrag van € 0,15/kWh voor duurzame elektriciteit (zonnepanelen) en € 41,7/GJ voor duurzame warmte (zonneboilers).

Één integraal budgetplafond; alle technologien concurreren onder één budgetplafond  zoals elektricteit, groen gas, warmte en warmtekrachtkoppeling. Daarom raden wij onze klanten aan zo spoedig mogelijk van de subsidie gebruik te maken.

Gefaseerde openstelling; per periode/fase wordt er een bepaald subsidie-tarief beschikbaar gesteld waarmee een subsidie bedrag wordt uitgekeerd. Let hierbij op het subsidie plafond, want op is op.

Lees hier de volledige uitleg 

 

Btw op zonnepanelen investering terugkrijgen
Uw onderneming kan ook uiteraard de 21% btw terugvragen aan de belastingdienst. Zo is uw investering zonder de 21% btw nóg sneller terugverdiend.

 

Milieu-Investeringsaftrek (MIA)
Investeert u in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen? Dan komt u in aanmerking voor milieu-investeringsaftrek (MIA). U kunt tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst aanvullend op de reguliere afschrijving.

 

[Totaal: 1    Gemiddelde: 5/5]